dilluns, 14 de març de 2016

Som experts i expertes en el gel!

Encara que l'Hivern sembla que aquest curs no ha acabat d'arribar del tot, els Dracs i els Avions de P3 hem estat treballant durant tot el trimestre l'estació més freda de l'any. Ens hem convertit en científics i científiques per fer un munt d'experiments i, així, aprendre moltes coses sobre el gel.

Primer de tot, vam estar observant glaçons de gel. Estaven freds o calents? Quin gust tenien? Vam comprovar que s'anaven desfent, transformant-se en aigua i, fins i tot, podíem dibuixar sobre paper amb ells.


Però, podríem nosaltres fer glaçons de gel? Com es fan? Què necessitem per fer-ne? Vam baixar a la sala de mestres on hi ha una nevera amb congelador i, també un microones. Vam formular diferents hipòtesis i vam fer les comprovacions pertinents. Així doncs, vam comprovar que si posem aigua al microones surt calenta i, per tant, no podem fer gel. En canvi, vam treure un suc de la nevera i sortia fred, però no congelat. Vam decidir posar aigua amb diferents materials a les glaçoneres (fulles de menta de les nostres plantetes, objectes petits de la classe, purpurina i pintura) per veure què passava.Al dia següent, vam anar a veure què havia passat amb les glaçoneres que havíem deixat al congelador el dia anterior i, sabeu què? Que s'havien convertit en gel!! Vam pujar a la classe i vam poder manipular i observar de ben a prop els nostres glaçons. També vam comprovar que sense aigua, la purpurina no s'havia congelat i els materials petits que havíem posat s'havien quedat "atrapats" dins de l'aigua congelada. Finalment, volíem veure si amb els glaçons de pintura podríem pintar.


Va ser molt interessant tota la investigació que vam fer al voltant del gel i, a més, ens ho vam passar molt bé! 
Ara, ens toca esperar amb il·lusió la Primavera, que ja està a punt d'arribar.

2 comentaris:

 1. Qué interessant aquest experiment! S'ho devien passar super bé i quina emoció baixar el dia següent per saber què havia passat!!! Ja m'imagino les cares! ja, ja!
  Gràcies per compartir-ho!
  Eli

  ResponElimina
 2. Va resultar una activitat molt engrescadora! El més interessant (i divertit) d'aquests experiments és quan fan les hipòtesis i, després, les comproven. Per exemple, quan vam veure què passa si posem aigua al microones (alguns/es van dir que allà es faria gel). Quan toquen el got i noten com està de calent... és emocionant veure com van aprenent!!
  Gràcies a tu, Eli!!

  Mestres de P3

  ResponElimina