divendres, 26 de febrer de 2016

SETMANA CULTURAL "LA GEOMETRIA A LA VIDA DIÀRIA"

Aquesta setmana, els nens i nenes de tota l'escola estem aprenent moltíssimes coses sobre les formes i els cossos geomètrics! I és que estem immersos en la Setmana Cultural! Enguany el tema que treballem és "La Geometria a la vida diària". A P3, tot va començar divendres passat. Arribades directament del Món de les Formes, tres titelles molt simpàtiques venien a les nostres classes per quedar-se uns dies: El senyor Quadrat, el senyor Triangle i la senyoreta Cercle. Ens van explicar que ens volien ensenyar moltes coses durant la Setmana Cultural. El primer que ens van demanar és que dilluns havíem de portar objectes de casa que tinguessin  forma de quadrat, de triangle o rodona. També podíem portar coses en volum: cilindres, cubs, prismes, piràmides... Quanta més varietat, més coses podríem aprendre!!
Així, durant tota la setmana hem fet un munt d'activitats relacionades amb la Geometria: hem manipulat els diferents materials aportats, els hem classificat i donat nom, hem sortit per l'escola a cercar formes que s'amaguen al nostre entorn i ens passen desapercebudes i les hem fotografiat. També hem fet figures de plastilina animades amb forma de cercle, de quadrat i de triangle, entre d'altres creacions plàstiques. El dia que ens tocava Psicomotricitat, vam fer una sessió amb aquest tema, també. Vam crear cercles, quadrats i triangles fent servir cordes i, després, el nostre cos. També vam fer jocs per reconèixer les formes treballades i vam observar i manipular els mòduls tous de Psico fixant-nos en la seva forma.
A continuació podeu veure algunes fotos de totes les activitats que hem fet durant aquesta setmana. I no s'acaba tot aqui, durant tot el trimestre i el trimestre vinent continuarem treballant les formes geomètriques: el cercle, el triangle i el quadrat. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada